Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Φενγκ Σούι - σπίτια με γωνίες που λείπουν

Φενγκ Σούι - Σχολή της Φόρμας - 
Τι να κάνετε εάν μένετε σε σπίτι που δεν είναι τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο αλλά του λείπουν γωνίες

Το Φενγκ Σούι ως γνωστό μιλάει για αρμονία στο χώρο. Στην ιδανική περίπτωση, ένα σπίτι πρέπει να έχει κάτοψη που είναι τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει σταθερότητα και ισορροπία. Παρόλα αυτά σε πολλά σπίτια λείπει μια περιοχή και έχουν σχήμα σαν το γράμμα L στα αγγλικά.

Εάν λείπουν γωνίες του σπιτιού, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες εκτός εάν κάνετε κάτι για να τις αντιμετωπίσετε. Ανάλογα με το ποιά γωνία λείπει, το άτομο της οικογένειας που θα έχει σχέση με αυτή την γωνία θα έχει την λιγότερη υποστήριξη από το σπίτι. 

Το γνωστό Μπα Γκουα (Ba Gua) είναι ένα διάγραμμα που αποτελείται από τα 8 τρίγραμμα του Ι Τσινγκ, κάθε τρίγραμμο αντιπροσωπεύει ένα μέλος της οικογένειας και καταλαμβάνει μια κατεύθυνση. Συγκεκριμένα:

Νότος: η μεσαία κόρη (2η)
Νοτιοδυτικά: η μητέρα
Δύση: η νεότερη κόρη (3η)
Βορειοδυτικά: ο πατέρας
Βορράς: ο μεσαίος γιός (2ος)
Βορειοανατολικά: ο νεότερος γιός (3ος)
Ανατολή: ο μεγαλύτερος γιός (1ος)
Νοτιοανατολικά: η μεγαλύτερη κόρη (1η) 

Το τρίτι παιδί είναι επίσης άτομο που ανήκει στην παιδική ηλικία, ενώ το δεύτερο παιδί ανήκει στην εφηβική ηλικία, ενώ το πρώτο παιδί είναι το πρωτότοκο μεγαλύτερης ηλικίας.

Οπότε εάν το σπίτι σας δεν έχει πχ Νότια πλευρά, η 2η κόρη της οικογένειας θα έχει δυσκολίες σε αυτό το σπίτι. Αν το σπίτι δεν έχει 2η κόρη ή κόρη σε εφηβική ηλικία, τότε δεν πειράζει.   

Υπάρχει ακόμα ένας άλλος πίνακας με τις συνέπειες όταν σε ένα σπίτι λείπουν γωνίες, αυτός ο πίνακας δεν είναι τόσο γνωστός και δεν έχει να κάνει με μέλη της οικογένειας αλλά με γεγονότα που θα συμβούν και είναι ο παρακάτω:

Νότος: εμφανίζονται καιροσκόποι που σας εξαπατούν και σας εκμεταλλεύονται
Νοτιοδυτικά: πολλά εμπόδια και κακή τύχη
Δύση: σεξουαλικά σκάνδαλα και φλερτ έξω από την σχέση (εμφανίζεται τρίτο άτομο)
Βορειοδυτικά: συχνοί καυγάδες
Βορράς: Τάση για ατυχήματα και τραυματισμούς
Βορειοανατολικά: έλλειψη οργάνωσης
Ανατολή: έλλειψη αυτοπεποίθησης
Νοτιοανατολικά: τα θηλυκά του σπιτιού έχουν δυσκολία στην εύρεση συντρόφου

Για να διορθωθεί η γωνία που λείεπι, κάποιοι μάστερ προτείνουν να μπει φως στην περιοχή - σημείο που λείπει η γωνία ώστε να δημιουργηθεί μια οπτική γωνία. Άλλοι πάλι μάστερ προτείνουν να μπουν αντικείμενα ανάλογα με τα στοιχεία ή τα κινέζικα ζώδια που λείπουν.

Σας δίνω παρακάτω ένα πίνακα με τις θεραπείες Φενγκ Σούι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μειώσετε τις συνέπειες, ανάλογα με την γωνία που λείπει:

Θεραπείες Φενγκ Σούι εάν λείπουν γωνίες του σπιτιού

Εάν λείπει ο Νότος: Βάλτε κάτι από ξύλο (καθότι η φωτιά είναι επικίνδυνη), ή βάλτε ένα άλογο.

Εάν λείπουν τα Νοτιοδυτικά: Βάλτε το στοιχείο γη στην περιοχή. Επειδή η περιοχή κυριαρχείται από την Κατσίκα και τον Πίθηκο, μπορείτε να βάλετε τέτοια αντικείμενα κατά προτίμηση από κεραμικό υλικό ή πέτρα.

Εάν λείπει η Δύση: Βάλτε μέταλλο ή ένα Πετεινό από μέταλλο.

Εάν λείπουν τα Βορειοδυτικά: Βάλτε μέταλλο, ή ένα σκύλο ή γουρουνάκι από μέταλλο. 

Εάν λείπει ο Βορράς: Βάλτε στην περιοχή το στοιχείο νερό όπως ένα μαύρο χαλί, ή ένα ποντίκι.  

Εάν λείπουν τα Βορειοανατολικά: Βάλτε το στοιχείο γη, η περιοχή κυβερνείται από το βόδι και τον τίγρη (μέσα σε σπίτι δεν βάζουμε ποτέ τίγρη, προτιμείστε μια γάτα). 

Εάν λείπει η Ανατολή: Βάλτε το στοιχείο ξύλο στην περιοχή, ή βάλτε ένα ξύλινο κουνέλι.

Εάν λείπουν τα Νοτιοανατολικά: Βάλτε το στοιχείο ξύλο, η περιοχή κυβερνάται από τον δράκο και το φίδι.

Οι θεραπείες αυτές Φενγκ Σούι μπορούν να μπουν μέσα στο σπίτι, ακριβώς σε αυτή την περιοχή εάν έχετε έστω και ένα μικρό μέρος της περιοχής αυτής που να βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Τα μέτρα αυτά μπορείτε να τα βάλετε και έξω από το σπίτι στην φανταστική προέκταση της κατεύθυνσης που λείπει, εάν αυτό είναι δυνατό.

Αυτά ισχύουν για την σχολή της Φόρμας στο Φενγκ Σούι. Η ροή της ενέργειας σε ένα σπίτι ρέει πάντα καλύτερα όταν το σπίτι έχει αρμονικό σχήμα και δεν λείπουν γωνίες. 

Όσο αφορά τα Ιπτάμενα Άστρα, μερικές φορές δεν μας πειράζει να λείπουν γωνίες από το σπίτι όταν η περιοχή που λείπει περιέχει αρνητικά ιπτάμενα άστρα όπως πχ το 5 ή το 2. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit