Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η επόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση

Πρόβλεψη κινέζικη αστρολογία: Πότε θα γίνει η επόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση


από την Γεωργία Κιάφη

Του τελευταίους μήνες όσες φορές συναντιέμαι με άτομα που δουλεύουν ως wealth asset management για εκατομυριούχους Έλληνες και μη, η κουβέντα συνήθως πάει σε ένα θέμα: το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι βασισμένο σε μια φούσκα η οποία θα σκάσει σύντομα, αλλά δεν ξέρουν πότε.

Όπως είχε πει ο Αϊνστάιν, "ο Θεός δεν παίζει ζάρια", και τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Με την βοήθεια της κινέζικης μεταφυσικής όπου κάθε ημερομηνία (χρονιά, μήνας κλπ) μετατρέπεται σε στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο), κάθε στοιχείο αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα. Όταν γεννιόμαστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία τα στοιχεία που επικρατούν στο σύμπαν την δεδομένη στιγμή επηρεάζουν τον συναισθηματικό μας κόσμο και βάζουν την σφραγίδα στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε.

Το συναίσθημα μιας δεδομένης χρονιάς επηρεάζει την παγκόσμια συνειδητότητα των ανθρώπων. Εάν η χρονιά περιέχει το στοιχείο φωτιά γιανγκ (όπως συμβαίνει φέτος το 2014 που είναι η χρονιά του αλόγου, όπου το άλογο ανήκει στο στοιχείο φωτιά), τότε ο κόσμος είναι πιό αισιόδοξος και πιό χαρούμενος (η φωτιά έχει σχέση με το συναίσθημα της χαράς), όποτε τότε αγοράζει διάφορα και ρισκάρει, λέει "δεν βαριέσαι, στο τέλος όλα καλά θα πάνε", οπότε η αγορά κινείται.

Αντίθετα, το στοιχείο νερό έχει σχέση με τον φόβο. Όταν η παγκόσμια συνειδητότητα επηρεάζεται από το στοιχείο νερό που υπάρχει στο Σύμπαν, τότε ο κόσμος φοβάται να ρισκάρει, μπαίνει στο καβούκι του, δεν αγοράζει, οπότε η παγκόσμια αγορά πάει κάτω...

Το 2008 που έσκασε η φούσκα της Λέμαν Βράδερς και που το χρηματιστήριο στην Νέα Υόρκη έπιασε πάτο, διαδίδοντας έτσι την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ήταν μια χρονιά που στο κινέζικο ημερολόγιο υπήρχαν οι χαρακτήρες γιανγκ γη πάνω και γιανγκ νερό ποντίκι κάτω. Κάθε χρονιά στο κινέζικο ημερολόγιο περιγράφεται με δύο κινέζικους χαρακτήρες πάντα, ένας χαρακτήρας πάνω, και ένας κάτω, οι κινέζοι γράφουν με το παλιό σύστημα από πάνω προς τα κάτω. 

Πότε θα σκάσει η επόμενη φούσκα; το 2017 μετά τον Ιούλιο. Γιατί; Απλά θα πρέπει πάλι να δούμε τα στοιχεία που επικρατούν το 2017 στο κινέζικο ημερολόγιο. (Μην φανταστείτε ότι αγοράζοντας ένα κινέζικο ημερολόγιο, αυτό θα σας λέει πότε γίνονται οι κρίσεις, το κινέζικο ημερολόγιο είναι σαν ένας κατάλογος στον οποίο βλέπετε τα στοιχεία και τα κινέζικα ζώδια σε κάθε χρονιά, μήνα, μέρα και ώρα). 

Το 2017 είναι η χρονιά στην οποία υπάρχει το στοιχείο φωτιά γιν πάνω και το στοιχείο μέταλλο γιν πετεινός κάτω. Η φωτιά γιν είναι η αδύναμη φωτιά, ενώ η φωτιά γιανγκ είναι η δυνατή φωτιά. Η φωτιά γιν είναι η φωτιά του κεριού, είναι η φωτιά που τρεμοπαίζει και επηρεάζεται από τον παραμικρό άνεμο. 

Η οικονομία ανήκει στο στοιχείο φωτιά. Στοιχείο μέταλλο είναι οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα. 

Οπότε, εάν βάλετε μαζί την εικόνα του 2017, βλέπετε την αδύναμη οικονομία στον πάνω χαρακτήρα που είναι σαν κερί που τρεμοπαίζει, και το τραπεζικό σύστημα στον κάτω χαρακτήρα. Επίσης, σε πιό προχωρημένο επίπεδο της κινέζικης αστρολογίας, η φωτιά γιν γεννιέται στο ζώδιο του πετεινού. Οπότε το 2017 γεννιέται η αδύναμη οικονομία, δηλαδή το 2017 θα έχουμε την γέννηση της επόμενης οικονομικής κρίσης που προέρχεται από το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί θα γίνει μετά τον Ιούλιο; Γιατί από 8 Αυγούστου και μετά επικρατεί το μέταλλο (φθινόπωρο) και το νερό (χειμώνας), στοιχεία που δεν ευνοούν την οικονομία που ανήκει στο στοιχείο φωτιά. 

Πόσο μεγάλη θα είναι η κρίση δεν το γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι καλύτερα να ζούμε στο παρόν παρά στο παρελθόν και στο μέλλον.

Σημείωση: η κινέζικη αστρολογία στην πραγματικότητα δεν είναι αστρολογία γιατί απλά δεν βασίζεται σε άστρα αλλά στους νόμους του Σύμπαντος που είναι η αρχή του γιν γιανγκ και των 5 στοιχείων, δεν βασίζεται μόνο στους 10 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit