Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Φενγκ Σούι - η επίδραση του νερού

Η ύπαρξη νερού στο Φενγκ Σούι

Στο "βιβλίο ταφής" του Guo Po αναφέρεται ότι "σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι είναι θετικό να υπάρχει νερό". Είναι ήδη γνωστό ότι ο σκοπός του Φενγκ Σούι είναι να μπορεί να αποκτά κάποιος την θετική ενέργεια ή Sheng Qi ενός χώρου.

Υπάρχουν 3 λόγοι που το νερό είναι σημαντικό να υπάρχει σε ένα χώρο:

1. Το νερό έχει την ικανότητα να τρέφει το Qi (Qi σημαίνει ενέργεια ή ανάσα ζωής), καθότι το νερό είναι η υγρή μορφή του Qi και η πηγή. 
2. Το νερό μπορεί να σταματάει το Qi, καθότι το "Qi μπορεί να διασκορπίζεται ή μεταφέρεται από τον άνεμο και να σταματάει στο νερό¨. Εκτός αυτού το νερό και το Qi είναι η ίδια ουσία, το Qi δεν μπορεί να χωριστεί από το νερό.
3. Το νερό μεταφέρει το Qi

Στην κλασσική βιβλιογραφία του Φενγκ Σούι αναφέρεται ότι ¨η κυκλοφορία του αίματος μέσα στο ανθρώπινο σώμα βοηθιέται από το Qi, η κίνηση του Qi στους ποταμούς και τα βουνά βοηθιέται από το νερό" (απόσπασμα από το πλήρες βιβλίο σπιτιών γιν και γιανγκ). 

Καταλαβαίνουμε ότι ένας χώρος που έχει γύρω του βουνά και περιτριγυρίζεται από ποτάμια μπορεί να κρατάει τον άνεμο και συγκρατεί το Qi, έχει καλό Φενγκ Σούι. Ο Guo Po λέει χαρακτηριστικά ότι "στο Φενγκ Σούι η αποθήκευση του ανέμου είναι δεύτερη σε σχέση με την απόκτηση νερού".

Εάν δεν ασχοληθούμε καθόλου με τα πέντε στοιχεία όταν επιλέγουμε χώρο για κατοικία, είναι εμφανές ότι η έμφαση που δίνουμε στο νερό (σύμφωνα με το Φενγκ Σούι) είναι ένας άλλος τρόπος για να πούμε ότι το νερό είναι πηγή ζωής. Επίσης το νερό είναι το μέσο για την ροή ενέργειας και την ανταλλαγή ουσιών, και έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να ψυχραίνει και να καθαρίζει τον αέρα. Οπότε η φράση "το Qi μεταφέρεται από το νερό" είναι το συμπέρασμα των αρχαίων ανθρώπων ότι το νερό διατηρεί την υγεία.

Ένας χώρος που βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και περιτριγυρίζεται από ποτάμια μπορεί να βρεθεί κυρίως σε μια ορεινή περιοχή. Στις πεδιάδες και στις ερήμους το νερό γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Φενγκ Σούι.

Ένα μέρος που έχει νερό αλλά δεν έχει βουνό μπορεί και πάλει να γίνει σημείο ευημερίας, αλλά ένα μέρος που έχει βουνό αλλά δεν έχει νερό δεν μπορεί. Στο βιβλίο "Ρομάντζο των τριών Βασιλείων" ο στρατηγός Ma Su διατάχτηκε να υπερασπίσει την Jieting και θεώρησε ότι το Νότιο Βουνό, επειδή ήταν σε ύψωμα και είχε πυκνό δάσος, θα ήταν ο ιδανικός χώρος να σταθμεύσει το στράτευμά του. Όμως ο υποστράτηγος Wang Ping πίστευε ότι αυτή ο περιοχή ήταν πεθαμένο σημείο γιατί δεν υπήρχε πηγή νερού. Ο Ma Su αρνήθηκε να ακούσει την συμβουλή του με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικές συνέπειες. Διαβάστε σχετικά εδώ:  http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Jieting

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit