Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νέο βιβλίο - Το προσωπικό στοιχείο - κινέζικη αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία - το προσωπικό στοιχείο
το μυστικών των δέκα ουράνιων κλάδων και πώς επηρεάζουν χαρακτήρα, σχέσεις, καριέρα & χρήματα

Το νέο μου βιβλίο με το παραπάνω τίτλο είναι στο τυπογραφείο και το περιμένω στις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για το πρώτο μου βιβλίο πάνω στην κινέζικη αστρολογία και την μέθοδο Ba Zi (4 πυλώνες του πεπρωμένου). 

Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, κάθε ένας από εμάς έχει ένα προσωπικό στοιχείο, το οποίο υπολογίζεται με την βοήθεια του Κινέζικου Ημερολογίου (ή από το παρόν blog πηγαίνοντας στην ετικέτα "Υπολογιστής Ba Zi"), ή τώρα πλέον και από το βιβλίο αυτό.

Το προσωπικό στοιχείο είναι επίσης γνωστό ως day master, heavenly stem ή ως ουράνιος κλάδος της μέρας γέννησης. 

Στην κινέζικη αστρολογία υπάρχουν πέντε στοιχεία: ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο, νερό. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε γιν ή γιανγκ μορφή. Οπότε υπάρχουν συνολικά 10 διαφορετικά μορφές στις οποίες μπορούν να εμφανιστούν τα πέντε στοιχεία: ξύλο γιανγκ, ξύλο γιν, φωτιά γιανγκ, φωτιά γιν, γη γιανγκ, γη γιν, μέταλλο γιανγκ, μέταλλο γιν, νερό γιανγκ, νερό γιν.

Ανάλογα με την ημέρα που γεννηθήκαμε, είμαστε ένα από αυτά τα στοιχεία και πέρνουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά του.

Πχ, εάν ένα άτομο γεννήθηκε την ημέρα ξύλο γιανγκ, θα είναι σαν ένα μεγάλο ξύλο όπως είναι ένα δέντρο και θα συμπεριφέρεται σαν ένα δέντρο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα δέντρο έχει σταθερές ρίζες και μένει στην ίδια θέση, οπότε παρόμοια ένα άτομο με προσωπικό στοιχείο ξύλο γιανγκ θα είναι άτομο με σταθερές απόψεις και αρχές, που προτιμά να τσακίσει παρά να υποχωρήσει, που δεν του αρέσει να συμβιβάζεται.

Αντίθετα, ένα άτομο που γεννήθηκε σε μέρα ξύλο γιν είναι σαν ένα μικρό ξύλο όπως είναι ένα λουλούδι ή ένα μικρό φυτό. Ξέρει τι συνέπειες μπορεί να έχει ο δυνατός άνεμος, ξέρει να επιβιώνει, είναι ευέλικτο γιατί όταν φυσάει ξέρει ότι πρέπει να λυγίζει. Το λουλούδι του αρέσει να το θαυμάζουν και να το επιβεβαιώνουν, οπότε άτομα ξύλο γιν προσέχουν την εμφάνισή τους.

Με τον ίδιο τρόπο αναλύω στο βιβλίο τους 10 ουράνιους κλάδους, σε 200 σελίδες. Το βιβλίο το έχω χωρίσει σε θέματα όπως χαρακτήρας, σχέσεις, καριέρα, χρήματα, για να δείτε πώς συμπεριφέρεται το κάθε άτομο σε αυτούς τους τομείς. Επίσης έχω την περίληψη μιας σελίδας για κάθε ουράνιο κλάδο.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου μετά την ανάλυση του κάθε ουράνιου κλάδου, έχω παραδείγματα διασημοτήτων από την Ελλάδα και του εξωτερικού.

Το συνηθισμένο πρόβλημα που συναντούσε κάποιος μέχρι σήμερα είναι να βρει το προσωπικό του στοιχείο, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν όλοι την όρεξη να μάθουν να χρησιμοποιούν το κινέζικο ημερολόγιο, ή δεν είχαν όλοι άνεση με υπολογιστές.

Στο βιβλίο αυτό έχω μια δική μου μέθοδο για να βρει κάποιος σε χρόνο μηδέν το προσωπικό του στοιχείο. Επειδή οι 10 ουράνιοι κλάδοι επαναλαμβάνονται με την ίδια πάντα σειρά, στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε τον ουράνιο κλάδο που υπήρχε την πρώτη του μήνα της χρονιάς που γεννηθήκατε. Οπότε για να βρείτε το δικό σας προσωπικό στοιχείο ή αυτό των φίλων σας, θα χρειαστεί απλά να μετρήσετε από το 1 μέχρι τον αριθμό της ημέρας που γεννηθήκατε στην λίστα με τους ουράνιους κλάδους να επαναλαμβάνονται για τον υπολογισμό σας στο τέλος του βιβλίου.

Το προσωπικό στοιχείο ενός ατόμου έχει τεράστια σημασία στην ερμηνεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Όλοι γνωρίζουν το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς που γεννήθηκαν, πχ γνωρίζουν εάν γεννήθηκαν την χρονιά του αλόγου, της κατσίκας ή του δράκου, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ γενική πληροφορία. Πράγματι, ξέρουμε ότι άτομα που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά και ανήκουν στο ίδιο κινέζικο ζώδιο δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα.

Στην επαγγελματική κινέζικη αστρολογία "4 πυλώνες του πεπρωμένου", το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς γέννησης δεν χρησιμοποιείται για την περιγραφή χαρακτήρα ενός ανθρώπου, αλλά με διαφορετικό τρόπο, πχ για να κάνουμε προβλέψεις και να δούμε πότε το άτομο θα έχει ρομάντζο, πότε έχει πιθανότητες να ταξιδέψει κλπ (συμβολικά άστρα). 
Το προσωπικό στοιχείο χρησιμοποιείται και για ανάλυση χαρακτήρα και για προβλέψεις. Όταν συναντώ κάποιον, το πρώτο που θέλω να ξέρω είναι το προσωπικό του στοιχείο.

Οι πληροφορίες για τους δέκα ουράνιους κλάδους που θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο προέρχονται από συλλογή πληροφοριών από πολυετή σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει και από την εκτενή βιβλιοθήκη μου σε διάφορες γλώσσες συμπεριλαμβανομένου των κινέζικων κλασικών κειμένων. 

Το βιβλίο αυτό κοστίζει 18 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε από μένα ή από το βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος. Πρόκειται για ιδιωτική έκδοση σε λίγα αντίτυπα.


1 σχόλιο:

  1. Γεωργια καλησπερα..παρακολουθώ τα αρθρα σου και το blog σου εδω και καιρο κ ομολογω οτι ειναι ουσιαστικα.θα ηθελα ν παραγγειλω το βιβλιο..πως μπορω να το βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

fixodent lawsuit